17 italienska kvinnor

Varje mamma har sin egen familj, ålder och historia, men alla delar den stora kärleken till italiensk mat. Både när det gäller den stora familjelunchen, ett snabbt mellanmål eller enkla (och goda) middagar i en stressig vardag.

Läs mer om varje mamma här och se hennes recept.

Paola_600x600px

Paola Longati

Paola växte upp i en liten stad i Piemonte, ett bergigt område i Norditalien, som bland annat är känt för sina många antipasti. I Paolas kök finns plats för förnyelse, och klassiker får ofta en twist.

Mat skapar glädje och sammanför människor

Rosa_600x600px

Rosa Cusato Sörnäs

Rosa har vuxit upp med den salta doften av hav i näsan, i hamnstaden Salerno i södra Italien. Här grundlades hennes kärlek till färska grönsaker, färsk fisk och pasta.

Att laga mat och äta tillsammans med sina nära och kära är att dela med sig av sin kärlek.

Loredana_600x600px

Loredana Sundberg Cerrato

Loredana kommer från Neapel - staden som kan skryta med att ha uppfunnit pizzan Margherita. Som barn tillbringade hon många timmar i sin mormors kök och här lärde hon känna alla de typiska råvarorna från södra Italien. Färska grönsaker är alltid med i Loredanas matlagning.

Jag visar min kärlek genom min mat.

Elena_600x600px

Elena Vinci Hytter

Elena har vuxit upp strax utanför Rom. Här hämtade hon färska grönsaker i farmor Aldas frodiga köksträdgård och plockade fikon och aprikoser från de många fruktträden. Hennes kök är en gastronomisk fusion mellan särskilt italienska och skandinaviska traditioner.

Nyckelordet till mitt kök är enkelhet. Få, färska råvaror och lätta recept. Samt mycket olivolja, parmesan och vitlök.

Mama_Ida_600x600-600x600

Ida Bruzzone Bjørnstrøm

Ida är döpt efter sin mormor och född i Genua, den klassiska hamnstaden i norra Italien. Ida har en särskild passion för pasta och har fram till nyligen haft sin egen pastabutik med färsk hemlagad ravioli, fettuccine, bolognese m.m.

Det finns inget bättre än när hela familjen samlas runt matbordet, och alla berättar om hur dagen har varit.

Mama_Gabriella_600x600

Gabriella Ohnemus

Gabriella är från Florens, huvudstaden i Toscanaregionen. Florens är känt för sin magnifika konst och arkitektur. Ett av Gabriellas favoritrecept "Zuccotto" är också inspirerad av den kupolformade katedralen i Florens, nämligen "il Duomo".

Livet är för kort för att äta mat som inte är bra. Det behöver inte vara dyrt, men ingredienserna måste vara färska, och så måste du lägga till massor av örter och kärlek.

Veronica_600x600

Veronica Grandi

Veronica är från Rom, där hennes passion för mat också kommer ifrån. Hon har en speciell kärlek till stadsdelen Trastevere – och till olivolja, som hon betraktar som flytande guld. Veronica har bott i många olika länder, där hon har insett hur mycket maten berikar och påverkar hennes välbefinnande.

Om du kan lära dina barn att göra och uppskatta god mat, då har du gett dem en gåva för livet.

Rosanna_600x600

Rosanna Salamati

Rosanna föddes på ön Ischia, som ligger i Neapelbukten. Ön är överdådigt frodig och kallas l'isola verde – den gröna ön. Här har Rosanna hämtat mycket inspiration till konsten som hon har skapat genom åren.

Det italienska köket är kärnan i familjen.

Mamma_Monica_600x600

Monica Taddei

Monica är född i Neapel, som sägs vara pizzans födelseort. Men du kommer att hitta mycket annat i Monicas kök, där recepten alltid innehåller bra råvaror och mycket kärlek.

Min mamma kan alltid trolla fram en rejäl middag för hela stora familjen på en vardag.

Mamma_Lorenza_600x600

Lorenza Porciello

Lorenza växte upp i Rom – staden som är det tredje mest besökta turistmålet i Europa, delvis på grund av den historiska stadskärnan, där det finns många sevärdheter. Lorenzas favoritgata Via del Governo Vecchio är inte så turistisk, men har många små butiker. Hon har två barn.

Jag började verkligen uppskatta hemlagad mat när jag själv blev mamma.

Mamma_Giulia_600x600

Giulia Bellesso

Giulia är från Novara, den näst största staden i Piemonteregionen. Novara är känd som den största producenten av gorgonzola. Piemonte är en grön och frodig region, som bjuder på Alperna, kuperade skogsområden och ändlösa rader av vingårdar med några av de finaste druvorna som finns att tillgå.

Många timmar i köket eller lätt och snabb mat – det italienska köket kan båda delarna.

Mamma_Bruna_600x600

Bruna Molinaro

Bruna föddes i Turin, huvudstad i Piemonteregionen. Piemonte ligger vid foten av Alperna vid Schweiz. Piemonte är känd för vinerna Barolo, Barbaresco och Barbera d'Alba, som Bruna gärna rekommenderar till sina rätter.

Vill du uppleva den italienska kärleken, måste du uppleva den italienska matkulturen.

Mamma_Barbara_600x600

Barbara Marchione

Barbara är från Neapel, känd för vulkanen Vesuvius och pizza.

Jag minns att min mormor alltid sa att vägen till hjärtat går via maten.

Mamma_Annabella_600x600

Annabella Rovatti

Annabella är från fashionabla Milano. Som milanes är favoritmaten förstås risotto. Hon har två barn.

Enkelt och smakfullt. Det är nyckelorden i mitt kök.

Mamma_Angela_600x600

Angela Di Marcantonio

Angela föddes i Rom, men har bott i många andra delar av världen genom livet. Hon älskar att uppleva främmande kulturer och få nya intryck och inspiration att ta med sig hem – inte minst till maten i köket.

Min mat ska vara som min vardag; enkel och färgglad.

Mamma_Silvia_600x600

Silvia Fontana

Född i Milano, i ett trångt och kaotiskt hem med god mat i köket.

Jag växte upp i en familj där det aldrig behövdes ett speciellt tillfälle för att äta god mat.


© 2019 Galbani - All rights reserved