Moderna-Mammas-i-Italien

Följ med på matlagningsskola

Moderna Mammas har varit i Italien och gjort en ny matskolefilm åt dig. Titta in i köket och se hur enkelt och smakfullt det italienska köket är. Du får vår mammas bästa tips och små berättelser under tiden – och recepten finns alltid bara ett klick bort om du vill prova rätterna i ditt eget kök efteråt. Mycket nöje!

Lektion 11: Spaghetti Carbonara

En av italienarnas stora klassiker. Enkla råvaror och mycket smak. Här visar Rosa och Loredana hur man gör. Och vi kan avslöja att det inte är grädde i deras carbonara, men däremot ägg och massor av riven parmesan!

Lektion 10: Tiramisu med choklad

Här visar Moderna Mammas hur du lagar den klassiska desserten Tiramisú. I deras version strör de hackad choklad mellan lagren och på toppen. Det smakar härligt och knastrar fint. Visste du att tiramisú betyder ”pigga upp mig”?

Lektion 9: Sparrissallad med mozzarella och tomater

Kom in i köket och se hur snabbt det går när Loredana och Rosa gör sparrissallad med mozzarella och tomater. Välj färska råvaror och skapa en sallad i strålande färger på mycket kort tid.

Lektion 8: Ricottakaka med choklad och bär

Ricotta är en färskost med högt innehåll av protein och lågt innehåll av fett. Ricotta kan användas både i söta och salta rätter. Här visar Rosa och Loredana hur du bakar en ricottakaka med hackad choklad.

Lektion 7: Fusilli med purjolök, zucchini och gorgonzola

Gorgonzola och parmesan är basingredienser i det italienska köket. I denna snabba pastarätt smakar den krämiga gorgonzolan härligt, tillsammans med den söta zucchinin och den starka purjolöken.

Lektion 6: Torsk a la pizzaiola

I Moderna Mammas matlagningsskola lagar Rosa och Elena “vikingfisk med italiensk accent”. Se hur lätt det går när det står torsk a la pizzaiola på menyn.

Se receptet här.

Lektion 5: Risotto med gorgonzola, päron och valnötter

På italienska säger man ”Dolce e salato delizia del palato” – sött och salt gläder gommen. Och det är just vad Elena och Paola gör när de kombinerar det söta från päronen med det salta från gorgonzolan i den här himmelska risotton.

Se receptet här.

loader


© 2019 Galbani - All rights reserved