Om Galbani

Hemligheten bakom det italienska köket är bra råvaror, t.ex. färska örter, solmogna tomater, färsk pasta, olivolja från första pressningen – och naturligtvis goda ostar. Galbani är Italiens ledande ostproducent, något som har krävt hårt arbete genom generationer. Galbani grundades 1882 av Egidio Galbani och har sedan dess varit en pionjär i utvecklingen av italienska ostar och delikatesser.

EN STARK VISION
Det hela började 1882 med en stark vision om att göra ostar som var minst lika bra som de franska. Egidio Galbanis första ost hette Robiola Galbani och påminde om den franska brien. Innovation har varit en ständig följeslagare sedan dess, och det var också Galbani som 1956 kom på att packa färsk mozzarella i saltlake i hermetiskt tillslutna plastpåsar. Denna förpackning revolutionerade mozzarellamarknaden, som nu blev internationell.

NUMERO UNO IN ITALIA
Flera generationer av italienarna har vuxit upp med Galbanis produkter, som
traditionellt har en permanent plats i varje kök. Det är omöjligt att föreställa sig ett italienskt kök utan färsk mozzarella, ricotta, gorgonzola, parmesan och mascarpone.

Naturligtvis kräver det något att vara numero uno i Italia, där Galbani levererar sina ostar till inte mindre än 70 000 platser. Därför ser vi också gula båtar med Galbanilogotypen segla runt kanalerna i Venedig och gula skotrar kör omkring i de smala gatorna i bergsbyarna där vanliga bilar har svårt att nå fram.

KÄRLEK TILL DE BÄSTA RÅVARORNA
Galbanis produkter tar utgångspunkt i det helt centrala i det italienska köket, nämligen kompromisslösa råvaror. Oavsett om du köper din mozzarella i Italien eller Sverige är smaken alltid i topp.


© 2019 Galbani - All rights reserved