Calzone (fyllda degknyten) med ricotta
Laga det här receptet på minicalzone (fyllda degknyten) med ricotta. En munsbit som är enkel att göra men omöjlig att motstå.
Pizzadegen:
När degen har jäst klart häller du ut lite mjöl på köksbänken och kavlar ut till en ca 1 cm tjock smördeg. Använd en degkniv och forma runda plättar som är ungefär 10–15 centimeter i diameter.
Fyllningen:
Låt koka upp och sänk sedan värmen och lägg på locket till hälften. Låt koka ungefär 20 minuter och rör om då och då. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Sila och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt sedan den finhackade basilikan och låt sjuda ytterligare några minuter och tillsätt olja.
Upplägget:
Fritera knytena i lite kokande olja (180 °C) tills de har fått fin guldbrun färg.
Låt knytena rinna av på lite hushållspapper och servera varma tillsammans med en grönsallad.
Se fler recept:
Calzone med ricotta
Calzone Napolitano med ricotta och broccoli
Inbakad pizza med mozzarella och auberginer
Äkta pizza med fyra sorters ostar
Drottningpizza med mozzarella
Äkta Pizza Regina