Recept

Ugnsbakad zucchini

Ugnsbakad zucchini - Galbani
Gör så här

I den här rätten ska inte zucchinin stekas på spisen utan i stället bakas i ugnen.

För att göra fyllda zucchini sköljer du först zucchinin och delar den på längden i två halvor. Gröp sedan ur innanmätet.

Om du använder runda zucchini delar du dem i stället på bredden.

Mixa ihop innanmätet, vitlöken och sardellen till en slät röra.

Fyll dina urgröpta zucchini med denna röra och strö över ströbröd och fintärnad mozzarella.

Glöm inte att salta och peppra efter smak innan du strör över ströbrödet.

För mer smak och en lite mer raffinerad touch kan du också strö över örtkryddor (timjan, basilika) eller örter från Provence.

Förutom mozzarella kan du använda andra ostar i det här receptet. Välj ost efter smak, till exempel emmentaler, gruyère, parmesanost eller getost.

För att höja smaken ännu mer kan du också blanda i lite kycklingkött i röran. Variera rätten genom att göra fyllda tomater. Du kan använda samma fyllning till både tomaterna och zucchinin och servera dem tillsammans.

Placera zucchinin i en ugnsform, ringla över lite olivolja och gratinera i ugnen i 20 minuter. Zucchinin ska få frasig yta, men se upp så att de inte gratineras för länge och blir för mjuka.

Garnera zucchinin med ett persiljeblad och servera rätten varm med en skiva tomat eller lite ris. Den här ugnsgratinerade rätten är tillräckligt mättande för att fungera som huvudrätt.

Tips från Miamissimo

Tips: 

Varianter: