Mascarponekräm med hallon
1. För att göra den här mascarponemoussen med hallon ska du först separera äggvitorna från gulorna.
Tips och varianter:
Mascarpone är ett måste i det italienska köket.
Med en burk mascarpone kan du göra salta eller söta verrinerätter, men också mer avancerade bakverk och fylliga såser.
Vid det här laget vet alla vad mascarponemousse med smulade kex är. I dag föreslår vi kombinationen mascarpone och hallon.
Denna läckra verrine kräver ingen tillagningstid och tar bara några få minuter att göra. Perfekt när du vill ha ett supergott recept som är klart på nolltid.
Om du inte har hallon hemma går det jättebra att byta ut dem mot andra röda bär.
Du kan i själva verket göra det här enkla receptet med vilka frukter som helst, till exempel banan, ananas, fikon, päron, mango, kiwi, körsbär eller persika.
Om du vill kan du också garnera dessertskålarna vackert med grädde, sockerlag, honung, Nutella eller kolasås.
För färre kalorier väljer du en fettsnålare Mascarpone Galbani.
Om det blir mascarpone över ska du veta att den här italienska osten passar jättebra i tårt- och kakrecept.
För att baka med mascarpone vispar du ägg och socker till ett vitt skum. Sedan blandar du i mascarpone, smör, mjöl och jäst.
Om du vill kan du även smaksätta bakverket med lite citron- eller apelsinsaft. Häll degen i en rund eller avlång kakform och grädda i ugnen 180 °C i ca 30 minuter.
Den här kakan avnjuts bäst med chokladkräm eller fruktsås. Mascarpone kan även användas i stället för färskost i traditionella cheesecakerecept.
Du kan även använda den i stället för mjölk eller grädde i pajdegar.
I såser är mascarpone ett fint alternativ till vispgrädde. Använd den för att göra fylliga och salta krämer, lyxiga verrineförrätter eller goda tilltugg.
Mascarpone är en verklig allroundprodukt och ett bra alternativ till grädde och mjölk i alla recept. Använd den för att variera dina paradrätter och göra något nytt. Titta gärna på videoklippen online om du vill få fler recepttips. Där finns tusentals olika förslag på olika mascarponebaserade läckerheter.
Se även våra andra efterrätter!