Pastafjärilar med pesto och mozzarella
Låt oss börja med att göra pestosås. Ta en mixer och mixa vitlök med en nypa grovt salt. Tillsätt sedan basilikabladet och mixa igen. Efter några minuter tillsätt Parmigiano Reggiano till pestopastan, följt av olivolja.
Lägg en vitlöksklyfta i en teflonpanna tillsammans med lite extra jungfruolivolja och peston. Tillsätt de sköljda pachinotomathalvorna och sjud tills tomatvätskan har kokat ur.
Koka samtidigt pastan och skär Mozzarella Galbani i kuber i en skål.
Sila pastan, tillsätt pannans innehåll och blanda väl. Tillsätt 125 g Galbani Mozzarella och servera omedelbart och dekorera varje tallrik med riven Parmigiano Reggiano DOP Galbani.
Det är den heta / kalla kontrasten mellan Mozzarella Galbani och peston som ger denna snabba och enkla maträtt sin unika karaktär.