4 personer
antipasti

Fyllda portobellosvampar

Funghi ripieni

02.Ingredienser

12 stora portobellosvampar (stjälken används inte)
2 msk jungfruolivolja
1 finhackad fänkål
100 g soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
175 g färskriven Galbani Parmesan
Bredbladig persilja
Salt och peppar
Flingskuren parmesan
½ kruka basilika

03.Tilberedning

Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg 8 svampar med botten uppåt i den ugnsfasta formen. Finhacka de 4 sista svamparna. Finhacka även de soltorkade tomaterna, vitlök och fänkål.

Värm olivoljan i en tjockbottnad stekpanna över svag värme och sautera grönsakerna tills de är mjuka, dock utan att de får för mycket färg. Låt grönsakerna svalna och blanda dem med färskriven parmesan, bredbladig persilja, salt och peppar. Lägg fyllningen i portobellosvamparna. Låt mitten av svamparna
vara den högsta punkten – grönsakerna faller ihop lite när osten smälter. Baka i ugnen på 200° i cirka 20-25 minuter eller tills svamparna börjar sjunka ihop och osten har smält in i fyllningen.

När du har tagit ut fatet ur ugnen strör du parmesanflingor över (antingen skurna med osthyvel eller mycket fint med kniv). Strö därefter den hackade basilikan över och servera.

Tips: Undvik att tvätta svamparna under rinnande vatten – de suger åt sig vattnet som sedan rinner av i ugnen. Svampen kan rengöras med en bit vått hushållspapper.


© 2019 Galbani - All rights reserved