Chokladkaka med mascarponefyllning
Börja med att sätta på ugnen på 180 °C innan du sätter i gång med denna mascarponechokladkaka.
Sikta mjölet och kakaon i en och samma djupa tallrik och ställ åt sidan.
Separera sedan äggulorna från vitorna i två olika skålar.
Smält smöret i en kastrull på svag värme men se upp så att det inte bränns vid. Tillsätt sedan sockret. När det börjar bli brunt häller du i äggulorna och rör sedan ned kakaon och mjölet. Blanda ihop allt och dra sedan av från plattan.
Nästa steg är att vispa upp äggvitorna till ett fast vitt skum. Rör långsamt ned det i kakaoblandningen.
Smöra och mjöla en kakform som är 20 cm i diameter.
Sätt in kakan i ugnen i ca 40 minuter och låt svalna innan du plockar ur den ur formen.
Häll en burk mascarpone i en stor skål. Tillsätt florsockret och vispa ihop till en mousse.
Skär den urtagna och svalnade kakan horisontellt i två platta skivor.
Bred på krämen med Mascarpone Galbani på bottenskivan och lägg den andra skivan ovanpå.
Ställ in i kylen. Garnera med vispgrädde före servering.
Du kan också göra en chokladglasyr.
Smält 100 gram mörk blockchoklad i en kastrull.
Dra av kastrullen från plattan och blanda i 1 matsked grädde under vispning.
Häll glasyren över kakan.