Grillade grönsaker och kyckling med Galbani mozzarella
Börja med potatisen som tar längst tid, picka hål i dem med en gaffel eller sticka. Salta lite, pensla gärna på lite olja & packa in dem i folie. Lägg dem på grillen eller baka dem i ugnen på ca 200 grader i ca en timme eller tills de blivit mjuka.
Skär av en bit på stjälken av kronärtskockorna, och lägg i en gryta rikligt med vatten, salta ett par msk och täck med vatten. Koka upp och låt koka på låg värme i ca 40 minuter. Prova om de är färdiga med att ta av ett blad. Lossnar det lätt är de klara.
Ta upp och låt dem svalna lite. Dela dem sedan en gång på mitten, plocka bort skägget och pensla dem lite med olivolja innan de ska grillas. Grilla med köttsidan nedåt precis innan servering till fin färg och smak. Avsluta med lite flingsalt.
Glace till kyckling
Skala och hacka schalottenlöken, vitlöken och fräs på det i en lite gryta tills det fått lite färg. Tillsätt sedan muscovadosocker, chilisås, balsamicovinäger, honung & soyan. Låt koka upp och sjud i fem till tio minuter. Mixa med stavmixer och smaka upp med salt och peppar.
Skär kycklingfiléerna i ca 4 bitar och trä dem på grillspetten. Grilla på låg värme & pensla med glacen ett par gånger under grillningen.
Kryddsmör
Finhacka de soltorkade tomaterna, riv ner vitlöken och mixa ihop ingredienserna i det tempererade smöret med en stavmixer. Använd lite av smöret till kronärtskockorna som dipp och resten till de grillade potatisarna.