Originalreceptet på italiensk tiramisu
För att göra den här klassiska italienska tiramisun ska du först separera äggvitorna från gulorna.
Vispa äggulorna med sockret tills du får en vit blandning. Tillsätt eventuellt 1,5 tesked vaniljsocker för smakens skull. Rör ned Mascarpone Galbani och blanda.
Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum och rör försiktigt ned det i blandningen.
Blanda sedan ihop det kallnade kaffet med marsalavinet i en djup tallrik och doppa kexen däri.
Lägg ut hälften av kexen i en form (av ugnsformstyp) och bred ut hälften av blandningen ovanpå. Lägg sedan ut ett nytt lager kex ovanpå med de resterande kexen och täck med resten av blandningen.
Låt tiramisun stå kallt i kylskåpet i minst tre timmar.
Pudra tiramisun med kakao genom en sil innan du serverar.
Se våra populäraste recept:
Tiramisu
Tiramisu med jordgubbar och choklad
Tiramisu med rosa champagne och rosa reimskex
Tiramisu med äppelsmulpaj