4 personer
primi

Lasagne med raddicchiosallat och gorgonzola

Lasagne radicchio e gorgonzola

02.Ingredienser

Bechamelsås:
75 g smör
75 g fullkornsvetemjöl
1 liter mellanmjölk
Salt och peppar
Riven muskotnöt efter smak

1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
500 g champinjoner (blanda ev. med skogschampinjoner)
Olivolja
350 g radicchiosallat
½ dl vitt vin
250 g färska lasagneplattor (ev. fullkorn)
150 g riven Galbani Parmesan
150 g Galbani Gorgonzola

03.Tilberedning

Bechamelsås:
Smält smöret i en kastrull, häll i siktat mjöl under omrörning, så du får en jämn massa. Tillsätt sedan mjölk lite i taget under omrörning med visp, så att såsen inte klumpar. Smaksätt med salt, peppar och riven muskotnöt och kok såsen ihop, till den får önskad konsistens och smak. Kom ihåg att röra den, så att den inte bränner fast i botten.

Skala och hacka vitlök och schalottenlökar fint, skölj champinjonerna och låt dem torka på hushållspapper. Skär champinjonerna i skivor och sautera dem i olivolja i en varm stekpanna, till champinjonerna är stekta och ev. vätska har kokats bort. Dela radicchiosallaten i blad och skölj med kallt vatten. Låt bladen rinna av och skär dem i fina strimlor. Tillsätt raddicchiosallaten till champinjonerna och stek allt i ytterligare två minuter, till sallaten faller ihop men fortfarande har lite bit. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.

Smör en ugnsform och lägg lasagneplattor i botten. Varva grönsaker, bechamelsås, riven parmesanost, lasagneplattor och fortsätt till hela såsen och alla grönsaker är använda. Strö över gorgonzola och sätt i ugnen.

Baka lasagnen i 200° C i ca 30 minuter, till den är gyllene på toppen och lasagneplattorna är mjuka.


© 2019 Galbani - All rights reserved