Äkta risotto
Koka upp buljongtärningen i 1 liter vatten i en kastrull och låt småputtra medan du förbereder risotton.
Skala löken och skär den i tunna skivor. Bryn den i en teflonpanna eller traktörpanna på hög värme i lite extra jungfruolivolja tills den blir lätt gyllenbrun.
Tillsätt sedan riset och bryn det i några sekunder tills det blir genomskinligt.
Kockar föredrar risottoris, det vill säga arborio- eller carnaroliris.
När riset är vitt och skimrande tillsätter du det torra vita vinet och fortsätter röra om. Alkoholen ska ha avdunstat helt innan du tillsätter två rykande varma slevar buljong.
Rör om hela tiden tills riset har sugit upp all vätska innan du tillsätter ytterligare en slev buljong. Upprepa proceduren tills riset är färdiglagat.
Räkna med ungefär 20 minuter för att få riset mjukt.
Dra sedan bort kastrullen från plattan. Klicka i en rejäl bit Parmigiano Reggiano och lite smör. Salta och peppra och rör om igen. Det var allt, risotton är klar!