Äkta spagetti bolognese
Skala och skiva löken. Fräs den på hög värme gärna med lite extra jungfru olivolja tills den får lite färg.
Lägg i köttfärsen, salta och peppra och stek på hög värme i ca 5 minuter.
Lägg sedan i de krossade tomaterna och låt alltihop sjuda på låg värme i ungefär 35 minuter under omrörning. Du kan även göra din egen tomatsås och krydda med basilika för extra smak!
Koka under tiden upp vatten med salt och lite olja i en stor kastrull.
Lägg i spagettin när vattnet kokar och koka enligt koktiden på paketet.
Häll av vattnet när spagettin är klar och lägg upp direkt i djupa tallrikar.
Täck pastan med bolognesesåsen och riven parmesanost.
För bolognesereceptet ovan ska du välja nötkött av bra kvalitet, eller en blandning av nöt- och skinkfärs. En buljongtärning förhöjer smaken.
Några andra alternativ till denna spagetti bolognese är spagetti med tomatsås, spagetti med ricottakräm och spagetti med grönsaker.