Linguine carbonara
Koka upp vatten i en kastrull.
Ta under tiden fram en stekpanna och stek fläsket i lite olivolja.
Låt det få färg och bli lätt krispigt. På grund av fettet det innehåller kan det lätt bränna vid så övervaka stekningen så att det inte gör det. Stäng av plattan och ställ fläsket åt sidan när det är klart.
Knäck äggen i en stor skål, tillsätt lite salt och peppar och vispa sedan för att blanda vitorna och gulorna väl.
Häll i Gran Gusto Galbani och blanda sedan allt till en fyllig smet. Blanda dock inte för länge för då kan smeten bli rinnig.
Salta och lägg i pastan i kastrullen när vattnet har kokat upp. Rör om med jämna mellanrum och anpassa koktiden efter smak (mycket tuggmotstånd, lätt tuggmotstånd eller genomkokt – se instruktionerna på pastapaketet).
Häll av vattnet och lägg över pastan i skålen med såsen.
Rör om väl med en träslev så att såsen blandar sig ordentligt med pastan.
Tillsätt till sist de stekta, varma fläsktärningarna och servera.
Rödvit pasta
Tubformad pasta i ugnen
Pasta pizzaiola
Pastapizza express
Bondpasta