6 personer
dolci

Mascarponecreme med hasselnötter

Pan di spagna con mascarpone e nocciole

02.Ingredienser

Pan di spagna – (motsvarande tårtbottnar):

150 g vetemjöl typ 00

100 g socker

3 ägg

15 g bakpulver

Skalet av en ekologisk citron

 

Creme:

250 g Galbani Mascarpone

3-4 msk socker

1 äggula

100 g hasselnötter

 

Sås:

200 g frysta björnbär

3 msk socker

 

Garnering:

30 g mörk choklad

03.Tilberedning

Pan di Spagna (tårtbottnar):

Häll alla ingredienser (utom bakpulver) i en matberedare och blanda väl ihop., Tillsätt bakpulvret. Häll degen i en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Du måste se till att massan fördelas i ett tunt lager ca 2-3 mm. Grädda botten i en förvärmd ugn på 180 grader i ca 10 minuter, eller tills den fått gyllene färg. Låt svalna innan du tar bort den från bakplåtspappret med en spatel.

 

Mascarponecreme:

Vispa mascarponen med en handmixer, tillsätt socker och slutligen äggula och blanda till en slät smet. Hacka hasselnötterna grovt och blanda dem i mascarponen.

 

Björnbärssås: Koka frysta björnbär med 3-4 msk socker i ett par minuter eller tills saft har bildats.

 

Till varje portion skär två runda former av pan di spagna på ca 6-7 cm samt en mindre. Du kan peta ut dem med en vanlig rund kakform. Alternativt kan du klippa dem fyra kvadrater. Kom bara ihåg att det ska vara 3 lager med pan di spagna. Fyll med mascarponecreme mellan varje lager och ställ en portion på varje tallrik. Avsluta med björnbär och björnbärssåsen (varm eller kall är upp till dig) över varje portion, strö över hackad mörk choklad och servera genast.

 

Tips:

Pan di spagna är ganska enkel att göra. Om du har ont om tid kan du självklart köpa färdiga tårtbottnar. Om du väntar gäster, kan du förbereda allt innan gästerna anländer och bara lägga på björnbärssås och choklad strax innan servering. Ställer du det i kylskåpet får du en riktigt fräsch “semifreddo” dessert.


© 2019 Galbani - All rights reserved