Recept
Parmesan & sotad sparristart med rostade pinjenötter på smördeg
Gör så här
1. Marinera 1 knippe sparris i 1 msk olivolja och lite salt. Sota sparrisen i en torr, het stekpanna i ca 1 minut, så de får färg runt om.
2. Rör ihop 1 dl crème fraiche med 1 dl Galbani ricotta. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär 2 st smördegsplattor i 6×4 cm stora fyrkanter och lägg på bakplåtspapper.
4. Pensla smördegen med 1 ägg och lägg en klick av ricottaröran i mitten av smördegen.
5. Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar och lägg i ricottaröran.
6. Grädda i varmluftsugn på 175 grader i ca 15 minuter.
7. Låt svalna lite innan du toppar med 30 g rostade pinjenötter. Riv över ca 40 g parmesan och servera.
Buon appetito, buon aperitivo!
Filtrer ma recherche recept
Sök bland våra recept