4 4 personer
primi

Pasta med broccoli, pinjenötter och Gorgonzola

Pasta con broccoli, pinoli e gorgonzola

02.Ingredienser

350 g farfalle eller penne rigate
200 g färsk broccoli
100 g Galbani Gorgonzola
50 g riven Galbani Parmesan
1 st vitlöksklyfta
2 dl olivolja, extra virgin
1 msk smör
1 msk mjölk
1 msk pinjenötter
0,5 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 knippe persilja

03.Tilberedning

Skär broccolin i små buketter. Lägg ner i kokande vatten i 5 min, kyl sedan dem hastigt under rinnande kallt vatten.
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en panna och bryn vitlök med pinjenötter, tills de är gyllenbruna.
Lägg pinjenötterna åt sidan. Du kan välja om du vill kasta bort vitlöken.
Stek broccolin i olja i en stekpanna ett par minuter. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Värm smör, mjölk och gorgonzolan och rör tills du får en sås.
Blanda den väl avrunna pastan med gorgonzolasåsen lägg till broccolibuketterna och pinjenötter.
Fördela pastan på fyra djupa tallrikar, toppa med parmesanost och persilja. Servera genast.


© 2019 Galbani - All rights reserved