4 personer
primi

Pasta på tre olika sätt

Pasta Tricolore

02.Ingredienser

350 spaghetti eller färsk pasta
200 g Galbani Ricotta
20 g färskriven parmesan
180 g pesto (köp alternativt en burk färdig pesto)
1 burk skalade hackade tomater (400 g)
1 liten finhackad lök
1 handfull basilikablad
Salt och peppar
Olivolja till stekning
Eventuellt ½ paket små Galbani Mozzarellabollar (se Tips)

Pesto:
1 vitlöksklyfta
1 stor kruka basilika
30 g rostade pinjenötter
75 g finriven färsk parmesan
1 dl olivolja
Salt och peppar

03.Tilberedning

Pesto:
Stöt ingredienserna i en mortel i nämnda ordningsföljd eller kör dem i en matberedare. Använd inte mixer då den mosar peston helt.

Pasta:
Bryn den finhackade löken ett par minuter i olivoljan utan att den blir brun, tillsätt de skalade tomaterna och koka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackade basilikablad. Koka pastan. Tag fram tre olika skålar och fördela tomatsåsen i den ena, ricottan i den andra och peston i den tredje.
När pastan nästan är al dente, tar du ½ dl av pastavattnet och blandar ner den i skålen med ricotta. Blanda vatten och ricotta med en gaffel tills det får en krämig konsistens. Tillsätt parmesanost. Gör samma sak med peston. Det vill säga att du blandar ½ dl pastavatten
med peston tills den får en krämig konsistens. Häll vattnet av pastan och fördela den i de tre skålarna med pesto, tomatsås och ricotta. Blanda pastan väl i de tre olika skålarna och servera med lite färsk basilika på toppen.

Tips: Skär de små mozzarellabollarna i fyra bitar och fördela dem över den varma pastan med tomatsås. Du kommer att se hur mozzarellan smälter i den varma pastan vilket ger en fantastisk smak.


© 2019 Galbani - All rights reserved