Pasta med vit sås och auberginer
Koka upp vatten i en kastrull.
Salta vattnet när det kokar och förväll basilikan i några sekunder.
Ta upp basilikan, skaka av vattnet och finhacka den i en mixer.
Ansa och skala auberginerna och skär dem sedan i stora bitar.
Lägg dem i det kokande vattnet i kastrullen och koka dem mjuka.
Lägg auberginebitarna i en mixer och tillsätt lite salt och peppar. Mixa tills du får en slät men inte för rinnig röra.
Lägg i pastan i det saltade vattnet och koka enligt koktiden på förpackningen.
Medan pastan kokar häller du över aubergineröran i en stekpanna och justerar kryddningen efter behag.
Blanda i den mixade basilikan i stekpannan med auberginesåsen och låt koka på medelhög värme.
Lägg över den färdiga pastan i stekpannan och blanda med de andra ingredienserna och häll sedan i hälften av Grand Gusto Galbani och oljan.
Rör om en sista gång och servera.
Strö över resten av Grand Gusto Galbani direkt på tallrikarna.
Det var allt! Nu återstår bara att njuta. Se gärna de senaste recepten på vår webbplats för nya idéer på enkla rätter.
Pastan kan kombineras med många andra såser förutom béchamelsås. Våga prova dig fram och upptäck en ny smak varje dag.
Varianter:
Ugnsbakade ricottafyllda auberginer
Ravioli med auberginepesto och frästa tomater
Tubformad pasta med auberginer
Ricottapasta med auberginer och svarta oliver
Pasta med auberginer och gorgonzola