Recept

Siciliansk ricottapenne

Siciliansk ricottapenne - Galbani
Gör så här

Skölj och skär auberginen i tärningar. Låt dem sedan rinna av några minuter i ett durkslag.

Ta fram en tjockbottnad stekpanna och bryn en vitlöksklyfta i två matskedar olivolja.

Lägg i de skalade tomaterna och låt puttra på svag värme tills de blir mjuka.

Sänk sedan värmen och smaksätt med salt och peppar och ett basilikablad.

Ta upp auberginetärningarna från durkslaget och mjöla dem försiktigt innan du friterar dem i kokande jordnötsolja i en kastrull. Lägg sedan ut dem att torka på ett bakplåtspapper.

Ta fram en annan kastrull och koka pennen i saltat vatten. Häll under tiden i ricottan i stekpannan med de mjukkokta tomaterna.

Blanda i den färdigkokta pennen i tomat- och ricottasåsen. Blanda även i de avrunna auberginerna.

Salta och peppra efter smak och servera sedan varmt på tallrikar, helst med bred kant.

Förslag på recept:

Penne med sparris och ricotta
Mezze penne för finsmakare
Pennette med två sorters ostar
Pennette rigate alla chitarra
Pennette med rödkåls- och mascarponesås

Dela det här receptet Länken har kopierats.