Sorrentopenne för 4 personer
Lägg ned tomaterna i kokande vatten i några sekunder och ta sedan upp dem och lägg dem i kallt vatten. Skala dem, ta ur fröna och hacka dem grovt.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs den hackade vitlöken.
Häll i tomaterna, krydda med salt och peppar, en nypa oregano och några basilikablad.
Koka på hög värme i ungefär 15 minuter. Koka pastan under tiden.
Skär mozzarellan i tunna skivor. Häll av vattnet från den al dente-kokta (dvs. med lätt tuggmotstånd) pastan och lägg den i en lätt oljad ugnsfast form.
Lägg först i mozzarellaskivorna, därefter tomatsåsen och sist ett tunt lager Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.
Gratinera i ugnen i 200 °C i ungefär 10 minuter eller tills mozzarellan har smält ihop med tomatsåsen till en tjock och doftande sås.
Penne med sparris och ricotta
Pennette med två sorters ostar
Pennette rigate alla chitarra
Penne med ricotta och valnötter
Bayernpenne
Penne med smält ost, auberginer och knaperstekt skinka
Penne med smält ost och broccoli