4 personer
primi

Pestolasagne med kyckling

Lasagna al pesto con petto di pollo

02.Ingredienser

Bechamelsås:
50 g smör
50 g mjöl
1 liter mjölk
Salt
Riven muskotnöt (efter smak)

Pesto:
150 g färsk basilika
1 vitlöksklyfta
25 g pinjenötter
100 g olivolja
70 g riven Galbani Parmesan

Lasagne:
200 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt
250 g lasagneplattor
50 g Galbani Parmesan
250 g Galbani Mozzarella (riven)

03.Tilberedning

Bechamelsås:

Smält smöret i en liten kastrull och tillsätt mjöl under omrörning till massan är jämn. Värm mjölken i en annan kastrull. Rör mjölken i mjöl- och smörblandningen under omrörning med visp, så att såsen inte klumpar. Smaksätt med salt och muskot. Låt såsen koka ihop under omrörning, så att den inte bränner fast. Ta bechamelsåsen av värmen och låt den svalna.

Pesto:

Skölj försiktigt basilikan och låt den rinna av ordentligt. Skala vitlöken och häll alla ingredienserna i en blender. Mixa ingredienserna till en jämn och fin grön pesto.

Lasagne:

Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek bitarna med vitlök i olivolja. Krydda med salt. Blanda den avsvalnade bechamelsåsen och peston till en jämn sås. Smörj en ugnsform och fördela lite bechamel- och pestosås i ett tunt lager, följd av lasagneplattor. Fortsätt med sås och lasagneplattor och fördela kycklingbitarna i ett lager i mitten. Avsluta med sås. Se till att kanterna på lasagneplattorna är täckta av såsen. Strö över parmesan- och mozzarellaost.

Baka lasagnen i förvärmd ugn i 220° C i 20–25 minuter, till den är gyllene på toppen. Låt den gärna stå och kyla av i 10 minuter före serveringen.


© 2019 Galbani - All rights reserved