Stjärnpizza med tomat, mozzarella och paprika
Börja med att sätta på ugnen på 220 °C. Ugnen måste vara ordentligt varm för att pizzan ska bakas jämnt och snabbt.
Rulla ut pizzadegen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och skär den i åtta lika stora bitar. Pizzan måste vara skuren in till mitten för att du senare ska kunna vika degen i stjärnform.
Bred ut de passerade tomaterna jämnt över pizzan. Lägg inte för mycket i mitten och i kanterna av pizzan.
Om du vill ha mer smak och en mjukare deg kan du göra din egen sås och pizzadeg.
Strö över degen med skivad eller tärnad Mozzarella Galbani.
Dela körsbärstomaterna i halvor och skär de marinerade paprikorna i tunna skivor och lägg ut jämnt över hela pizzan. Lägg på några färska basilikablad ovanpå.
Gör stjärnans spetsar genom att vika in de yttre degflikarnas ändar mot varandra. Lyft sedan upp och vik de mittersta degflikarna utåt mot stjärnans spetsar.
Ringla över lite olivolja och sätt in pizzan i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen när den har fått fin färg. Avnjut den varm.
Lämpligt tillbehör till denna stjärnpizza är lite rucolasallad och ett italienskt rött vin.
Mozzarellapizza kan göras i massvis av olika varianter. Du kan till exempel byta ut körsbärstomaterna mot soltorkade tomater, och du kan även lägga på fler ingredienser, till exempel svamp, svarta oliver, oregano, skinkskivor, kyckling, ansjovis eller chorizo.