Ricottapizza med spenat och mozzarella
Lös upp jästen i lite mjölk och gör en deg genom att blanda ihop mjölet, jästen, saltet, ett ägg och ljummet vatten. Arbeta ihop tills du kan forma en boll som du låter stå och jäsa i ungefär två timmar.
Blanchera äggen medan du väntar på degen.
När degen har vilat färdigt, kavla ut den och lägg den på en plåt med bakpapper. Spara lite av degen för att täcka pizzan senare.
Blanda ihopRicotta Galbani med en nypa salt, Parmigiano Reggiano D.O.P Galbani, de blancherade och hackade äggen och spenat och tärnad Galbani Mozzarella.
Rör om, smakaoch tillsätt salt om det behövs.
Sprid ut smeten över degen och ta den resterade degen och skär som remsor för att lägga ovanpå. Pensla gärna remsorna med lätt saltad äggula.
Sätt i ugn på 180 ° C i 40 minuter (aktivera grillen under de sista 5 minuterna)