4 personer
dolci

Pudding med chokladgrädde och blommor

Budino con panna al cioccolato e prugne caramellate

02.Ingredienser

Pudding:
2 ägg
250 g Galbani Ricotta
2 msk crème fraiche
3 msk vetemjöl (el. fullkornsmjöl)
3 msk socker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
Smör och socker till formen
Folie

Karamelliserade blommor:
8 utslagna men fasta blommor
50 g socker
1 tsk malen kanel
1 obesprutad citron

Chokladgrädde:
70 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Citronmeliss till garnering

03.Tilberedning

Ställ ugnen på 180 grader. Ställ ett djupt fat med lite vatten i ugnen. Fatet ska vara stort nog att rymma fyra små eller en stor form. Vattnet ska täcka 2/3 av formens höjd.

 

Separera äggvitor och -gulor i varsin skål. Vispa äggvitorna styva. Blanda sedan äggulor, ricotta och crème fraiche. Häll därefter ner mjöl, socker och vaniljkorn i blandningen och vik försiktigt ner äggvitorna med en degskrapa.  Smöra puddingformen noga, och täck sedan bottnen och kanterna med lite socker. Häll blandningen i formen och lägg folie över. Placera sedan formen i vattenfatet i den varma ugnen och grädda puddingen i ca 40 minuter. Ta ut formen och låt puddingen svalna.

Dela blommorna i små bitar. Låt socket smälta i en stekpappa, och tillsätt sedan blommorna i det heta sockret. Tillsätt kanel och rivet citronskal så fort blommorna börjar avge vätska. Sänk värmen, och låt blommorna sjuda i 10 minuter. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Vispa grädden och vänd sedan ner den smälta chokladen lite åt gången, så att grädden inte blir flytande. Vänd upp den kalla puddingen på ett fat. Lägg ut blommorna på puddingen och klicka ut grädden. Garnera med citronmeliss.


© 2019 Galbani - All rights reserved