4 4 personer
primi

Pumpa och spenatsallad med Ricotta

Insalata di zucca e spinaci con riccota

02.Ingredienser

350 g pumpa
150 g Galbani Ricotta
200 g färska spenat
1 krm salt
2 tsk olivolja
1 krm rosmarin
Ev granatäpple
Mörkt bröd

03.Tilberedning

Skölj och skär pumpan i stora bitar, ta bort fröna och lägg pumpan i en panna där du har placerat ett ark av bakplåtspapper, dubbelt så stor som pannan.
Krydda med salt, olja, rosmarin och lite vatten
Täck sedan med bakplåtspappret och stäng kanterna.
Koka pumpan i ugnen vid 180 ° C i 20 minuter
Ta bort bakplåtspappret ovanpå och grädda i 200 ° C i ytterligare 20 minuter.
Skölj spenaten
Slutligen bygg salladen med spenat, ricottaost och pumpa. Smaka av med salt och olja.
Toppa gärna med några granatäpplekärnor för att göra salladen mer färgrik.
Servera med några skivor mörkt bröd


© 2019 Galbani - All rights reserved