4 personer
primi

Ravioli med ricotta och spenat

Ravioli con ricotta e spinaci

02.Ingredienser

INGREDIENSER

Fyllning:

450 g tinad spenat

200 g riven Galbani Parmesan

250 g Galbani Ricotta

Riven muskot

Salt och peppar

Pasta:

400 g mjöl

4 ägg

Sås:

100 g smör

Färsk salvia

50 g riven Galbani parmesan

03.Tilberedning

Fyllning:

Skölj spenaten och låt den torka innan du hackar den fint och blandar med ricottan. Riv sedan parmesanen fint i blandningen. Krydda med lite riven muskot, salt och peppar.

 

Sås:

Mät upp mjölet på bordet och göra ett hål i mitten. Vispa äggen och lägg dem i mitten av hålet. Rör äggen lätt med en gaffel och se till att du får med mjölet lite i taget. När degen blir fastare, knåda den med händerna tills den blir smidig. Om den verkar för torrt, fukta händerna lätt med vatten och knåda in i degen. Låt degen vila ½ timme.

 

Ravioli:

Kavla ut degen tunt med en brödkavel – kom ihåg att ha mycket mjöl på bordet. Du kan också med fördel använda en pastamaskin. Forma degen med ett glas så att du får enhetliga cirklar. Lägg i 1 tsk fyllning i mitten och vik cirkeln i halv. Tryck ihop längs kanterna med en gaffel så att fyllningen inte faller ut.

 

Smält smöret med några hela blad färsk salvia i en kastrull och håll varmt. Koka raviolin i 3 minuter och ta upp med en hålslev och doppa dem i smält smör med salvia. Strö över riven parmesan och servera genast.


© 2019 Galbani - All rights reserved