Recept

Kronärtskocksrisotto

Kronärtskocksrisotto - Galbani
Gör så här

Ansa kronärtskockorna och tvätta dem noga. Skär varje kronärtskockshjärta i fyra bitar.

Ta fram en kastrull för att göra grönsaksbuljongen. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna.

Fräs den finhackade löken och vitlöken i en het stekpanna med olivolja.

Tillsätt sedan kronärtskockshjärtana och låt sjuda på låg värme i ungefär 10–15 minuter. Häll gärna i en sked buljong då och då om det behövs mer vätska.

Hacka mejramen och lägg den i stekpannan.

Ta fram en andra stekpanna och smält en stor klick smör där du lägger i den andra halvan av den hackade löken.

Bryn löken till den har blivit gyllenbrun och häll sedan i riset och rör om tills riskornen blir genomskinliga. Häll i det vita vinet och rör om tills det har absorberats.

Tillsätt sedan två skedar buljong och fortsätt röra om tills buljongen har absorberats.

Lägg i kronärtskockorna i stekpannan efter halva koktiden och fortsätt att röra om konstant. Tillsätt fler slevar buljong tills riset är genomkokt.

Dra bort kastrullen från plattan, lägg i smöret och strö över med Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani. Salta och peppra.

Risotton är klar! Nu återstår bara att låta sig väl smaka.

Tips från Miamissimo

För en ännu godare risotto kan du ringla över lite olivolja och lite persilja eller basilika. Du kan också ha i en gnutta citronsaft.

Dela det här receptet Länken har kopierats.