Svamprisotto
Gör din egen persillade genom att blanda vitlök och några kvistar färsk persilja.
Bryn svampen i rikligt med olivolja i en stekpanna.
När svampen har fått fin färg häller du i persiljeblandningen och kryddar med salt och peppar. Lägg upp på ett hushållspapper.
Skala och finhacka en lök. Svetta den i en kastrull med lite olivolja och en nypa salt.
Häll i risottoriset i kastrullen och det vita vinet och låt reducera.
Häll i lite kycklingbuljong och rör om med jämna mellanrum.
När riset har absorberat all buljong häller du i lite till och gör om proceduren så många gånger det behövs.
Tillsätt några klickar smör och Parmigiano Reggiano Galbani och lägg på locket i 2 minuter för att ge risotton den rätta konsistensen.
Lägg sedan i den brynta svampen och mer Parmigiano Reggiano Galbani för att få till den karaktäristiska risottosmaken.
Lägg upp risotton i djupa tallrikar och ät med detsamma.
Se våra populäraste recept:
Svamp- och fläskrisotto
Kyckling- och champinjonrisotto
Grön risotto med Il Gusto grön pestoost och valnötskross
Risotto med gul paprika och tomat