Risotto med spritärter
Ta först försiktigt ur ärterna ur ärtbaljorna.
Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp.
Lägg i buljongtärningarna och rör om tills de är helt upplösta.
Ta fram en andra kastrull, häll i olivolja och bryn spritärterna.
Smaka av med valfria kryddor.
Häll en slev grönsaksbuljong över ärterna.
Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter och tillsätt sedan riset.
Låt riset dra åt sig smaken av ärterna och buljongen i några minuter och tillsätt sedan det vita vinet.
Låt riset absorbera vinet helt innan du häller i ytterligare en slev buljong.
Vänta igen på att riset absorberar den nya vätskan och tillsätt ännu en slev av grönsaksbuljongen.
Upprepa proceduren tills riset är genomkokt. Smaka av titt som tätt för att se när riset är genomkokt.
Fintärna Mozzarella Cucina Galbani på en skärbräda eller direkt på köksbänken.
Häll sedan i den tärnade Mozzarella Cucina Galbani i riset och rör om väl tills all ost har smält.
Smaka och tillsätt salt och peppar om det behövs. Tillsätt sedan citronskalet, lite olivolja och några myntablad.
Det var allt! Nu återstår bara att njuta. Se gärna de senaste recepten på vår webbplats för nya idéer på snabba och enkla rätter.
Lägg gärna på en stor klick smör och lite finhackad schalottenlök precis före servering för att göra denna ärtrisotto ännu krämigare. Du kan också hälla i lite grädde för en fylligare konsistens på denna våriga rätt med spritärter och mynta.
Liknande recept: