Baguette med mozzarella, tomat och pancetta
Sätt ugnen på 230 °C.
Knaperstek pancettan i en teflonpanna och lägg den sedan på ett hushållspapper.
Gör ett örtsmör genom att blanda smöret, örterna och vitlöken i en matberedare.
Dela baguetten på längden och bred på ett tjockt lager örtsmör.
Grilla brödet i ugnen.
Om du inte har tid att ugnsgrilla kan du rosta brödet i en brödrost i stället.
Garnera brödet med pancetta, tomater, mozzarella och rucola.
Du kan byta ut rucolan mot mâchesallat för att variera smaken.
Skär smörgåsen i lagom stora bitar och servera.
Om du inte får tag på pancetta i affären kan du använda lufttorkad skinka eller coppa i stället.
Varianter:
Fler recept:
Minismörgåsar med mozzarella, oliver och basilika
Dubbelsmörgås med kyckling
Bruschetta med ugnsbakade tomater, mozzarella och parmaskinka
Vegetarisk bruschetta