Gräddsås med ricotta
Skala svampen och löken.
Smält en klick smör på svag värme i en tjockbottnad stekpanna. Häll i den skalade svampen och löken och bryn lätt.
Blanda i lite skinka eller lax eller andra ingredienser du gillar. Tillsätt valfri ost, till exempel Parmesan D.O.P. Galbani för att göra en krämig sås.
Ta fram en andra stekpanna och vispa ur med ett glas torrt vitt vin. Låt småputtra i 5 minuter tills alkoholen har kokat bort och blanda sedan i den vispade grädden och Ricotta Galbani.
Häll sedan i denna röra i den första stekpannan med svampen, löken och de andra ingredienserna du har valt. Smaka av efter behag med salt, peppar och ett stänk pressad citronsaft.
Låt såsen koka ihop på svag värme i 10 minuter.
Recepten på gräddsås passar bra till olika typer av maträtter, till exempel i pastarätter (spagetti, makaroner, penne, skruvar osv.), ihop med pesto eller till basmatiris med basilika eller grönsaker som purjolök, spenat eller bakad potatis.
Ricotta bella!
Crostini med ricotta, pesto och rostad paprika
Sallad med rödbetor, valnötter, mozzarella och ricotta
Örtkryddad ricottamousse
Ricottasmörgås med curryananas