Recept

Sfogliatelle från Neapel

Gör så här

Ta fram en stor skål och häll i mjölet och 100 gram smält smör. Häll i pärlsockret, en nypa salt och lite vatten. Blanda ihop allt till en kompakt men elastisk deg. Tillsätt vid behov mer vatten eller mjöl tills du får rätt konsistens.

Forma degen till en boll och kyl den i cirka 1 timme.

Koka mannagrynen i cirka 5 minuter, var noga med att blanda under tiden. Ställ åt sidan och låt svalna i en skål.

Tillsätt Ricotta Galbani, 150 g florsocker, ett ägg, frukten och en droppe vanilj extrakt i din skål med de svalnade mannagrynen.

Täck din skål med ett lock och lägg den åt sidan i kylen.

Smält ytterligare 50 gram smör.

Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta. Degen ska vara så tunn som möjligt och gärna i en rektangulär i form. Skär den i 4 lika stora delar och smöra alla delar.

Låt stå i cirka 30 minuter.

Rulla ihop tätt, klipp ändarna på rullen och skär rullen i skivor som är cirka 1 cm breda.

Ta en bit i taget. Vik in ytterkanter för att forma en stor diamant i vars centrum du placerar en liten klick fyllning.

Vik den resulterande diamanten på mitten och försegla kanterna.

Sätt nu på ugnen och låt den förvärmas till en temperatur på 200 ° C.

Pensla sfogliatellen med den vispade äggulan och sätt in i ugnen i cirka 20 minuter i 200 ° C.

Dela det här receptet Länken har kopierats.