Spagetti med pesto och körsbärstomater
Tillåt oss föreslå ett nytt och otroligt smakrikt pastarecept som avbrott i rutinen av spagetti bolognese och carbonara: spagetti med hemlagad pesto och körsbärstomater.
Skölj basilikaknippet och körsbärstomaterna i kallt vatten. Krama ur basilikabladen i en ren och torr handduk och ställ körsbärstomaterna åt sidan.
Skala och hacka vitlöken.
Mosa samman basilikan, hälften av vitlöken, Grana Padano D.O.P. Galbani, pinjenötterna och en skvätt olivolja i en skål.
Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning (som när du gör en majonnäs) tills all olivolja har bundits in i såsen.
Hetta upp 5 matskedar olivolja i en teflonpanna på svag värme.
Häll i resten av den hackade vitlöken, de krossade fänkålsfröna och några basilikablad i den varma oljan.
Ta fram körsbärstomaterna och dela dem i halvor.
När vitlöks- och fänkålsröran har stekts i några minuter lägger du i körsbärstomaterna.
Smaka av efter behag och låt puttra under lock på medelhög värme i ungefär 10 minuter.
Koka under tiden upp en stor kastrull med saltat vatten.
Häll i spagettin i det kokande vattnet och koka i 7 minuter om du vill ha den al dente. Häll av vattnet från spagettin.
Lägg upp spagettin i en halvdjup tallrik, täck med pesto och häll över tomaterna och Ricotta Galbani.
Du kan också göra din egen pesto genom att krossa ingredienserna i en mortel och sedan vispa ihop med en gaffel.
Det här receptet är idealiskt för vegetarianer, men det är också gott att bryna kyckling eller köttbullar tillsammans med tomaterna.
Äkta spagetti bolognese
Spagetti i krämig vitsås
Spagetti ubriachi
Spagettisufflé
Auberginerullar med spagetti
Förrätt med spagetti och ansjovis
Spagettiomelett
Spagetti chitarra med ricotta och räkor
Spagetti med tomat och Grana Padano
Spagetti med paprika, oliver och ricotta