Recept

Paj med ricotta och bacon

Paj med ricotta och bacon - Galbani
Gör så här

Börja med att göra mördegen. Blanda ihop mjölet, det mjuka smöret finfördelat i bitar och saltet med fingrarna i en bunke.

Gör en grop i mjölblandningen och lägg i äggulan. Arbeta in med fingrarna på nytt.

Häll försiktigt över mer mjöl och lite vatten och forma till en boll. Låt stå 30 minuter.

Tryck ut degen i en ugnsform. Ställ svalt.

Förbered fyllningen genom att skiva löken fint och bryna den i en stekpanna tillsammans med bacontärningarna.

Tillsätt varken olja eller smör – fettet från bacontärningarna är fullt tillräckligt. Du kan även blanda i andra ingredienser som rökt lax eller parmaskinka.

Smaksätt med örtkryddor som basilika.

Gör sedan ricottakrämen genom att blanda ihop ricottan och grädden och sedan salta och peppra på detta.

Om du vill ha en fastare fyllning kan du göra en béchamelsås. Börja med att blanda ricottan med en matsked mjöl. Vispa och värm på spisen i 5 minuter. Tillsätt en äggula och fortsätt att röra om hela tiden. Häll undan för undan i mjölken tills såsen har önskad konsistens.

Salta och peppra, och voilà – ricottabéchamelsåsen är klar!

Fyll pajskalet genom att först breda ut krämen eller såsen i botten och sedan lägga ut fyllningen ovanpå.

Du kan strö över fin, riven parmesanost eller en annan favoritost.

Ställ in pajen i ugnen i 220 °C i ungefär 15 minuter. Ät pajen som tilltugg eller varm förrätt.

Det här receptet baseras på en smördeg i världsklass och ger en läcker matpaj med ricotta och bacontärningar. Det är enkelt och tar inte mer än 10 minuter att göra. Att laga goda pajer har aldrig varit enklare, så vad väntar du på? Skriv upp alla stegen i din receptbok och sätt i gång!

Tips från Miamissimo

Tips och varianter:

Se fler matpajer med ricotta:

Paj med ricotta, zucchini och mynta
Ricotta- och tomatpaj
Paj med lax, räkor och ricotta
Morots- och ricottapaj

Dela det här receptet Länken har kopierats.