Vaniljtiramisu
Det här är ett snabbt och enkelt recept på en utsökt vaniljtiramisu, den obligatoriska italienska dessertklassikern.
Vispa hårt äggulorna med florsockret och vaniljsockret i en stor skål tills blandningen blir vit.
Tillsätt Mascarpone Galbani och blanda ordentligt.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt vitt skum och rör försiktigt ned dem i mascarponekrämen så att du får en mousseliknande blandning.
Häll upp kaffet och marsalavinet i en stor djup tallrik. Späd ut med lite vatten och rör om så att allt blandas.
Doppa fingerkexen hastigt i vätskan så att de blir mjuka men inte går sönder.
Lägg ut ett tätt lager av kaffe- och vinindränkta kex i en stor form eller i små dessertskålar.
Täck kexen med hälften av mascarponekrämen, lägg ut ett nytt lager kex och avsluta med ett nytt lager mascarponekräm.
Ställ in i kylskåpet i 12–24 timmar.
Pudra vaniljtiramisun med kakao eller lite röd bärsaft eller några hela hallon före servering.
Om du inte har något vaniljsocker kan du använda vaniljextrakt.
Varianter:
Kaffetiramisu
Vaniljtiramisu med persika
Pepparkakstiramisu med mango och vanilj
Vaniljtiramisu med nektarin
Vaniljtiramisu med ananas och choklad
Vaniljtiramisu med ananas och passionsfrukt