Pepparkakstiramisu
Tiramisun är en alltid lika populär och älskad dessert. Här är receptet på äkta hemgjord pepparkakstiramisu! Den är enkel att göra och kräver ingen tid i ugnen. Här förklarar vi steg för steg hur du gör denna utsökt goda dessert!
Brygg en kopp kaffe och låt det svalna.
Separera under tiden äggvitorna från gulorna.
Ta fram en skål och vispa gulorna hårt med sockret och vaniljsockret tills blandningen vitnar.
Häll i Mascarpone Galbani och fortsätt vispa till en jämn kräm.
Ta fram en annan skål och vispa upp äggvitorna med en nypa salt till ett hårt vitt skum.
Rör försiktigt ned blandningen med Mascarpone Galbani i det vita äggviteskummet.
Lägg lite av denna kräm i botten på några skålar. Doppa sedan pepparkakorna i det svarta kaffet innan du smular sönder dem över krämen.
Täck sedan med ett nytt lager kräm och gör om proceduren.
Låt stå i 12 timmar. Använd en tesil och pudra tiramisun med kakao före servering.
Låt dig väl smaka!
Garnera gärna med något du gillar: kakao, mörk choklad, nötter, vanilj eller röda bär, till exempel hallon.
Varianter:
Förslag på recept:
Äkta tiramisu
Verrine med tiramisu och röda bär
Verrine med banantiramisu
Tiramisuverrine med jordgubbar och citron
Verrine med tiramisu, aprikos och mandel
Blev inte tiramisun bra? Se våra tips på hur du lyckas med tiramisun