Recept

Pepparkakstiramisu i ny tappning

Pepparkakstiramisu i ny tappning - Galbani
Gör så här

Skira äggen. Vispa upp äggulorna med 40 gram strösocker till en vit massa.

Häll i Mascarpone Galbani och rör om tills du har en slät röra.

Vispa upp äggvitorna med det resterande sockret till ett vitt skum i en annan bunke.

När skummet är riktigt fast vänder du försiktigt ned det i den första bunken med äggulor och Mascarpone Galbani.

För över blandningen till en sprits och ställ svalt.

Smält 50 gram smör att ha till pepparkakorna. Krossa under tiden 15 av pepparkakorna till ett fint pepparkakskross.

Blanda ihop smöret med pepparkakskrosset och bred ut i en serveringsform. Låt sedan svalna i kylskåpet i 30 minuter.

Stjälp sedan upp kakan, och forma tiramisukrämen till små bollar. Pudra med kakkrosset från de resterande 5 pepparkakorna.

Förslag på recept:

Verrine med pepparkakstiramisu
Choklad- och kaffetiramisu
Festlig pepparkaks- och kastanjestubbe
Ch’tiramisu

Missa inte vårt recept på äkta tiramisu!

Blev inte tiramisun bra? Se våra tips på hur du lyckas med tiramisun

Dela det här receptet Länken har kopierats.