Tiramisu med kastanjekräm
Lägg en rågad matsked körsbärssylt i en skål och späd med lite vatten i taget tills du får en tjockflytande och inte för rinnig sås. Ställ sylten åt sidan.
Smält gelatinbladen i mikrovågsugnen.
Vispa upp äggvitorna med en elvisp till ett vitt skum och tillsätt sedan strösockret. Rör om en liten stund. Rör försiktigt ned Mascarpone Galbani i äggviteskummet med en sked. Tillsätt gelatinbladen och bittermandelaromen.
Doppa fingerkexen i körsbärssåsen. Lägg ett 1 centimeter tjockt lager kastanjekräm i botten på dessertskålar och täck sedan med ett lager kräm, ett lager körsbärsindränkta fingerkex och en sked körsbärssås. Avsluta med ett lager kräm längst upp.
Ställ i kylen i minst 1,5 timme.
Fler recept:
Italiensk tiramisu
Tiramisuverrine med jordgubbar
Exotisk kokostiramisu
Kreolsk tiramisu
Krispig sommartiramisu